Giriş
Ben Şadi Çağatay Öztürk. Özgeçmiş bilgilerime Linkedin‘den açık profilimden bakabilirsiniz. Temel teknik ilgi alanlarım yapay zeka, robotik, uydu, uzay ve ağ teknolojileridir. Teknik olmayan temel ilgi alanlarım ise girişimcilik, kitap okumak (genel olarak girişimcilik, programlama, robotik ve gelecek ile ilgili), müzik dinlemek (klasik ve metal) ve elektro gitar çalmaktır.
Ne yapıyorum?
Geriye dönüp baktığımda, açık bir şekilde şu konularda oldukça iyi olduğumu söyleyebilirim:
- Teknik bir ürün fikrini ele almak
- Ürün fikri için gerekli çözümleri düşünmek
- Çözümü uygulamak için gerekli planlamaları yapmak
- İlk adımları atıp engelleri ortadan kaldırmak
- İlk çalışan prototipleri yapmak
- Aynı zamanda ilk müşterileri bulmak
- Ekip kurmak
- Ekibi iş yapabilir hale getirmek ve beslemek
- Çıktı almak
- Satmaya başlamak
Profesyönel Deneyim
Profesyönel deneyimimle ilgili özet bilgileri içeren zaman çizelgem aşağıdadır:
Teknik Deneyim
Teknik yetkinliklerimle ilgili özet bilgileri içeren zaman çizelgem aşağıdadır:
Yönetim Deneyim
Kariyerim boyunca 10M+ TL ve 25+ mühendislerin bulunduğu teknik projelerde girişimci, yönetici veya lider olarak görev aldım.
Girişimcilik
- İlk şirketimi ortaklarımla beraber 2008’de üniversitede kurduk. Kasırga Bilişim Ltd. şirketinde sektörde farklı şirketlere çeşitli ArGe işleri yaptık. Mezuniyet sonrasında ArGe hizmeti sunmak yerine “ürün” sunmak üzere ortaklarımdan ayrıldım.
- 2010 yılında, Teknogirişim desteği ile – devletimize teşekkür ederiz, Robutel Ltd.’yi kurdum. Her ne kadar “ürün” sunmak üzere şirketi kurmuş olsam da o dönemde ne yazık ki yatırım ekosistemi yeterince gelişmiş olmadığından finansal araçlara ulaşamadım. Bu nedenle “ürün” çalışmalarına devam edebilmek için yarı zamanlı olarak firmalara ArGe hizmetleri sunmaya devam ettim, ekibimi kurdum. 2012 yılında ürünlerin (evet ne yazık ki “ler”) prototiplerinin ortaya çıkması ve “finansal sorunlar” nedeniyle Robutel’e yatırım aldık. Bu arada ürünlerimiz C++ tabanlı programlama kütüphanesi, modüler elektronik kontrol sistemleri ve endüstriyel mobil robotlardır – bunların hepsi bir sonraki şirketimde aktif olarak kullanıma geçmiş ürünlerdir.
- 2013 yılından itibaren, Robutel A.Ş. olarak yeniden yapılanarak, kurucu ortak olarak endüstriyel robotik alanındaki faaliyetlerime devam ettim. Robutel’de aktif olarak yöneticilik (CEO) yaptım. Farklı sektörlerde faaliyet gösterebilmek için Ağustos 2015’de şirketimden ayrıldım.
- Ağustos 2015-Haziran 2016 tarihleri arasında 3D tarama, 3D modelleme, IoT, uydu haberleşme, depolama, robotik ve benzeri alanlarda ülkemizdeki çeşitli kurum ve kuruluşlara teknoloji danışmanlığı yaptım ve çeşitli iş fikirleri üzerinde fizibilite çalışmaları yaptım.
- Haziran 2016’den itibaren ise tam zamanlı olarak Rovenma A.Ş.’de CTO pozisyonunda co-founder olarak görev alıyorum. Rovenma’da akıllı robotik depolama çözümleri, yüksek hızlı hesaplama makinaları ve veri güvenliği üzerine oldukça ilginç işler yapmaktayız.
Bu websitesindeki yazılarım benim kişisel görüşlerimdir, kesinlikle ilintili olduğum şirketlerin görüşlerini göstermemektedir. İlgili şirketlerde Java ile program yazıp, bu sitede Java’ya “tamamıyla bir programlama rezaleti” diyebilir, her ne kadar “agile” proje yönetim sistematiğini uygulasak da burada “waterfall”un daha mantıklı olabileceğini söyleyebilirim – bunlar mantıksal çelişkiler değil şartların bir ürünüdür.
Bu websitesindeki bilgilerin kullanımından doğabilecek maddi/manevi zararlardan şahsım sorumlu değildir.
Bir cevap yazın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.